Hitta utbildning | GRVUX

 

Utbildningar att ansöka till 
Nu kan du söka utbildningar som startar i januari 2021. Ansökningsperioden är öppen 30e september - 27e oktober.
 
Du kan bara göra ett begränsat antal ansökningar med 3 utbildningar i varje ansökan, så var noga med att det blir rätt från första början.
Om du skulle ångra din ansökan eller något har blivit fel, har du möjlighet att gå in och ändra den eller kontakta din hemkommun för att få hjälp. Om du vill lämna återbud till en utbildning du sökt kan du göra det via ditt studerandekonto eller med hjälp av din hemkommun. Det är viktigt att du är tydlig med om du vill lämna återbud till en, flera eller samtliga utbildningar som du har sökt till.
 

Efteranmälan oktoberstarten

Efteranmälan för oktoberstarten har nu öppnat, i nuläget går det söka plats på  utbildning till bussförare.
 

Yrkesförare och körkortstillstånd
Vill du bli yrkesförare och jobba med att köra buss eller lastbil?! Yrkesförarutbildningarna återkommer ofta i utbudet. Vi rekommenderar dig att snarast möjligt skaffa körkortstillstånd då väntetiden hos transportstyrelsen i regel är 3-6 veckor och många sökande hinner inte ordna med blanketter, läkarbesök och körkortstillstånd inom ramen för ansökningsperioden. Då kan du enkelt skicka in en komplett ansökan när ansökningsperioden har startat och på så vis öka dina chanser att bli antagen. Körkortstillstånden är giltiga i 5år.
Du kan läsa mer och ansöka om körkortstillstånd via följande länk: https://www.transportstyrelsen.se/korkort
 

Studievägledning
Prata gärna med studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för tips och råd om vilka andra utbildningar du skulle kunna ansöka till eller för att lägga upp en individuell studieplan utifrån dina behov och önskemål. Du hittar kontaktuppgifterna i sidfoten, längst ner på sidan, eller om du klickar på kontaktfliken ovan. 
 

Senaste nytt 

Gilla och följ GRvux på www.facebook.com/grvux! Där hittar du alltid senaste nytt om de regionalt sökbara yrkesutbildningarna för vuxna i Göteborgsregionen.

Hitta utbildning