Cykelmekaniker - lärling | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen.
 

Viktig information

Du som söker denna utbildning ska ha intresse för yrket.  Under vissa perioder har du din undervisning 100% på arbetsplatsen.
 

Utbildningens innehåll

Orienteringskurs Kartläggning 50p
Service och bemötande 100p
Material och miljö 100p
Produktionskunskap1, 100p
Fordon och transportbranschen villkor och arbetsområden 200p
Orienteringskurs datakunskap 30p
 

Utbildningen leder till

Är du intresserad av att jobba med cykelreparation och cykelmontering? Efter avslutad utbildning har du möjlighet att jobba som cykelmekaniker och/eller cykelreparatör  där flera företag eller privatpersoner kan anlita dig. Du har efter avslutad utbildnig kompetensen att både hantera manuella och elcyklar ute på arbetsmarknaden.
 

Kostnader för eleven

Kostnader för eventuella litteraturböcker
 

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Minst 70% av din utbildningstid
 

Studieperioder

Period 1) VT21  2021-04-05 -- 2021-07-09
Period 2) HT21  2021-08-02 -- 2021-09-24
 

Antagning

Du kan bli kallad till en intervju efter att du sökt utbildningen. Om du går vidare blir du antagen. Ett antagningsbesked och en kallelse skickas till dig därefter. 

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
 

Övrig information

Plats för utbildningen: Campus Mölndal
Utbildningsanordnare: Campus Mölndal
Ansvarig vuxenutbildning: Mölndal

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
 
- Svenska eller svenska som andraspråk

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
 

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
 

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.
 

Kurser: 

Fordons-otransportbranschens villkoroarbetsområden FORFOD0 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Material och miljö HVKMAE0 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Orienteringskurs studieplanering KGYORI11A50 50 Datoranvändning KGYORI11C-DA 50 Produktionskunskap 1 PRDPRO01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Service och bemötande 1 SEVSEV01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o...

Lärlingsvux

Som lärling läser du till ett yrke och tillbringar större delen av utbildningen på en arbetsplats.

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Fordon och Transport
Utbildningsort: 
Mölndal
Längd: 
22 veckor
Poäng: 
580
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 9, 2021
Anmälningskod: 
GRL-CYM-2104-ML