"Ett stimulerande och utmanande jobb med bra arbetstider. Det är så varierande med olika typer av jobb på alla möjliga platser." Elev, murare
En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. En dag i veckan är avsatt för teorigenomgång, träning på moment i utbildningen som du behöver bli bättre på och möjlighet att få stöd.
Viktigt att du tar ditt ansvar och gör de teoretiska delarna av utbildningen som ska hjälpa dig att förstå vad du sedan gör praktiskt. Viktigt att drar nytta av lärarnas tid att ge stöd. Bra med datorvana.
Utbildningen ger dig kunskaper i att bygga upp husets väggar med lättbetong och klä huset med fasadtegel, utföra putsning med olika sorters bruk som sprutas eller läggs för hand m.m. Många murare väljer att specialisera sig inom mureri eller putsning.
Utbildningen leder till utbildningsbok som murare, med möjlighet att arbeta med
murarbeten t.ex fasader och grunder, men även med putsarbeten och kakelsättning.
Inga direkta kostnader då kurslitteraturen är webbaserad.
Kontakta Peter Skog på Bräckegymnasiet, telefon 0725-757696, om du vill göra ett studiebesök.
Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.
Apl-perioder
70 procent av utbildningen sker på en arbetsplats där du följer din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din arbetsplats.
Du är ute på arbetsplatsen fyra dagar i veckan. En dag i veckan studerar du online.
2021-04-05-2021-06-25
2021-08-02-2021-12-31
2022-01-03-2022-06-17
Informationsmöte:
För att kunna bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta i ett obligatoriskt informationsmöte på skolan. Du kommer bli kallad till informationsmöte om lärlingssutbildningen via e-post ca två-tre veckor efter sista ansökningsdag.
Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
Plats för utbildningen: Stora Holm, Holmvägen 81, hus B, Hisingen
Utbildningsanordnare: Utbildningscentrum Bräckegymnasiet
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad
Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.
För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
- Svenska eller svenska som andraspråk
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.
Bygg och anläggning 1 BYGBYG01 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Bygg och anläggning 2 BYGBYG02 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Husbyggnadsprocessen HUSHUB0 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Husbyggnad 1 HUSHUS01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Husbyggnad 2 HUSHUS02 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Husbyggnad 3 ombyggnad HUSHUS03 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Orienteringskurs studieplanering KGYORI11A80 80 Mur- och putsverk 1 grundmurar MURMUR01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Mur- och putsverk 2 murverk MURMUR02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Mur- och putsverk 3 puts MURMUR03 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o...
Som lärling läser du till ett yrke och tillbringar större delen av utbildningen på en arbetsplats.