Trädgårdsarbetare - lärling (Partille) | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Vill du arbeta som trädgårdsarbetare i parker, trädgårdar eller idrottsanläggningar är detta utbildningen för dig.
Under utbildningen får du grundläggande kunskaper inom skötsel, anläggning, växtkunskap, trädvård och beskärning för att få en anställning som trädgårdsarbetare.
 

Viktig information

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Det finns handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. Trädgårdsyrket passar dig som tycker om att vara ute i alla väder året runt och arbeta med kroppen. Du behöver ha grundläggande datorkunskaper. Det är en fördel att ha B-körkort men inget krav.


Utbildningens innehåll

Du läser kurser i skolan en dag per vecka, övriga dagar är du ute på din lärlingsplats och lär dig vanliga arbetsuppgifter för trädgårdsarbetare. Lärlingsplatserna kan till exempel vara i Jonsereds trädgårdar, inom kyrkogårdsförvaltningen och inom kommunala bostadsbolag.
 

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du arbeta som trädgårdsarbetare i parker och trädgårdar, på kyrkogårdar och idrottsanläggningar, som miljövärd på bostadsbolag, eller med trädgårdstjänster i privata trädgårdar.

Möjliga inriktningar du kan ta i ditt framtida yrke är mot hushållsodling, hållbart odlande, stadsodling eller grön rehabilitering. Möjliga framtida karriärvägar om du vill läsa vidare: trädgårdsmästare, arborist, landskapsarkitekt, arbetsledare inom trädgård med mera.
 

Kostnader för eleven

Du kommer att behöva bekosta arbetskläder, arbetsskor samt sekatör. Räkna med en kostnad på 3000-5000 kr.
Det kan tillkomma kostnad för studiebesök och kurslitteratur.
 

Kontakta skolan

Du har möjlighet att kontakta skolan och prata med lärare eller utbildningsledare för att ställa frågor om utbildningen. Kontakta marie.offrell@partille.se telefon: 031-7929529
 

Arbetsplatsförlagt lärande, lärlingsplats

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen.
Handledaren stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen. Du får vara beredd på restid till din lärlingsplats.

Studieperioder
Utbildningen startar 2022-04-04 och avslutas 2023-04-28
 

Studieperioder:

2022-04-04 - 2022-07-08
2022-07-11 - 2022-12-16
2023-01-02 - 2023-04-28
 

Antagning

Informationsmöte: kommer att ske 21 februari, klockslag lämnas ut senare
Först blir du antagen till en orienteringskurs där du får möjlighet att prova på att arbeta i yrket. Du blir antagen till hela lärlingsutbildningen först efter det att du genomgått orienteringskursen.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
 

Övrig information

Plats för utbildningen: Partille kommun, bland annat i Jonsereds Trädgårdar
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Partille
Ansvarig vuxenutbildning: Partille
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
 
- Svenska eller svenska som andraspråk

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
 

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
 

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

 

Lärlingsvux

Som lärling läser du till ett yrke och tillbringar större delen av utbildningen på en arbetsplats.

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Naturbruk
Utbildningsort: 
Partille
Längd: 
54 veckor
Poäng: 
1 160
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 8, 2022
Anmälningskod: 
GRL-TRA-2204-PE