Bageribiträde med språkstöd (Göteborg) | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Kurspaketet Bageribiträde är en förberedande utbildning för dig som vill arbeta i butik eller på bagerier och konditorier med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du lika delar bageri och konditori, måltids- och branschkunskap, samt service och bemötande.
 

Viktig information

Vi följer branschens tider, vilket innebär att arbetet sker tidig morgon eller i skift. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen.
 

Utbildningens innehåll

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Bageri på Skånegatan och schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag. Det innebär att lektionerna schemaläggs både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen. Samtidigt läser du sfi kurs D eller svenska som andra språk på grundläggande nivå.
Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan. Ett viktigt inslag i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (apl). 

Kurspaketet omfattar 1000 poäng.
 

Utbildningen leder till

När du har genomfört utbildningen kan du arbeta som bageribiträde. Arbetsuppgifterna för ett bageribiträde innebär att arbeta med produktion av både bageri- och konditoriprodukter men också enklare maträtter.
 

Kostnader för eleven

Du betalar 1 970 kronor för produkter, både inom bageriet och konditoriet, som du får ta med dig hem under året.
Kostnaden delas upp vid två tillfällen under året. Kostnader för arbetskläder är ca 1500 kronor.
 

Studiebesök

Du är välkommen att mejla utbildningsledare hyam.yanni@educ.goteborg.se om du är intresserad av att göra studiebesök på skolan. På vår hemsida kan du läsa vilka kurser som ingår i utbildningen.
Länk: https://www.studiumgbg.se/utbildningar/bageri/bagare/

Följ oss gärna på Studium Bageris FB- sida: studiumbageri och Studium Bageris Instagram: studiumbageri
Där kan du se vad våra elever får göra i sin utbildning.
 

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats. Apl-platsen kan ligga långt från din bostad.

Apl-perioder:
Du har apl i två perioder under utbildningens gång på totalt 8 veckor (3v+5v).
 

Studieperioder

2022-04-04 - 2022-07-01
2022-08-08 - 2022-12-23
 

Antagning:

Informationsmöte:
Du kan komma att bli kallad till gruppinformation. I antagningen sker ett urval i enlighet med förordningen om vuxenutbildning. Det betyder att alla som söker kanske inte får plats.  Till gruppinformationen kallas fler sökande än det finns platser. Gruppinformationen syftar till att ge dig den information du behöver för att veta om utbildningen är rätt för dig. Du får också möjlighet att ställa frågor. Om du inte kan komma på gruppinformationen, påverkas inte din möjlighet att få en plats på utbildningen.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
 

Övrig information

Plats för utbildningen: Göteborg, Skånegatan 20(spårvagnshållplats Scandinavium)
Utbildningsanordnare: Studium
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen skall ge.

För att kunna bli antagen gäller det att du:
- har lägst betyg E från sfi kurs C eller motsvarande
- inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå
- har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i SFI/svenska som andraspråk på grundläggande nivå

Om din ansökan saknar betyg kan det bli aktuellt att du får mer information om hur du ska göra.


Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopia på ditt betyg (med rektors underskrift) i SFI på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.


Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.
 

Yrkesvux med språkstöd

Att studera på en yrkesutbildning med språkstöd betyder att du läser en yrkesutbildning samtidigt som du lär dig det svenska språket.

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Restaurang och Livsmedel
Utbildningsort: 
Göteborg
Längd: 
33 veckor
Poäng: 
1 000
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 8, 2022
Anmälningskod: 
GRS-RBB-2204-GG