Undersköterska med språkstöd (Kungsbacka) | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Viktig information

Utbildningen vänder sig till dig som som vill gå en yrkesutbildning till undersköterska och som är klar med sfi, men som inte är färdig med svenska på grundläggande nivå. Utbildningen är på heltid och man studerar ca 25-30 timmar i veckan i skolan. Yrkesläraren och svenskaläraren samarbetar i yrkesutbildningen och du får mycket hjälp med yrkesspråket.
 

Utbildningens innehåll

I utbildningen läser du yrkeskurser inom vård och omsorg samtidigt som du läser svenska. Du läser större delen av utbildningen på skolan men det ingår även praktik (APL). I utbildningen blandas teori och praktik och du får praktiskt öva på många moment både i skolan och på en arbetsplats. Du har tillgång till skolans välutrustade metodrum samt till en app med över 100 inspelade intruktionsfilmer, detta för att förbereda dig för det kommande yrkeslivet.

Utbildningen är cirka två år lång, och i utbildningen ingår Svenska som andraspråk. Det är dina tidigare kunskaper i svenska språket vid kursstart som avgör nivån och därmed hur lång utbildningen kommer att bli. Det finns möjlighet till att förkorta utbildningen om du redan har betyg eller erfarenhet sedan tidigare.
 

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du söka arbete som undersköterska. Som utbildad undersköterska har du goda möjligheter till att få arbete direkt efter studierna. Kommuner, regioner och privata arbetsgivare över hela landet efterfrågar utbildade undersköterskor. Skolan är cerifierad inom Vård- och omsorgscollege vilket är en kvalitetsgaranti för dig som elev. Du erhåller även ett diplom från Vård- och omsorgcollege efter avslutade studier.
 

Kostnader för eleven

Utbildningen är kostnadsfri och det finns möjlighet att söka studiemedel via CSN. Kostnaden för kurslitteratur tillkommer på cirka 2000-3000kr.
 

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder: Studerar du på utbildningen Undersköterska med språkstöd så har du två praktikperioder (APL) under hela utbildningen. APL omfattar minst 15 % av utbildningen.
 

Studieperioder

2022-04-04 -- 2022-07-08
2022-08-08 -- 2022-12-30
2023-01-02 -- 2023-07-07
2023-08-07 -- 2023-12-29
2024-01-01 -- 2024-03-08
 

Antagning

Informationsmöte: du som har ansökt till utbildningen kommer bjudas in till informationsmöte där du får mer information om utbildningen och där du får möjlighet att ställa frågor.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
 

Övrig information

Plats för utbildningen:  Utbildningen kommer genomföras i våra fina lokaler på Nygatan 10 A i Kungsbacka.
Utbildningsanordnare: Visible Care
Ansvarig vuxenutbildning: Vuxenutbildningen Kungsbacka
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen skall ge.

För att kunna bli antagen gäller det att du:
- har lägst betyg E från sfi kurs D eller motsvarande
- inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå
- har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i svenska som andraspråk på grundläggande nivå

Om din ansökan saknar betyg kan det bli aktuellt att du får mer information om hur du ska göra.
 

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopia på ditt betyg (med rektors underskrift) i SFI på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
 

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.
 

Kurser: 

Anatomi och fysiologi 1 ANOANA01 50 https://www.skolverket.se/undervisning/vuxenutbildningen/komvux-gymnasia... Anatomi och fysiologi 2 ANOANA02 50 https://www.skolverket.se/undervisning/vuxenutbildningen/komvux-gymnasia... Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 FUTFUN01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 FUTFUN02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Gerontologi och geriatrik GERGER0 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Hälso- och sjukvård 1 HAOHAL01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Hälso- och sjukvård 2 HAOHAL02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Orienteringskurs, Kartläggning KGYORI11A 100 Yrkessvenska KGYORI11F 200 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Omvårdnad 1 OMVOMV01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Omvårdnad 2 OMVOMV02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Psykologi 1 PSKPSY01 50 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Psykiatri 2 PSYPSK02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Psykiatri 1 PSYPSY01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a1 50 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Social omsorg 1 SOASOC01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Social omsorg 2 SOASOC02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Vård och omsorg - specialisering VADVAD00S 100

Yrkesvux med språkstöd

Att studera på en yrkesutbildning med språkstöd betyder att du läser en yrkesutbildning samtidigt som du lär dig det svenska språket.

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Vård och omsorg
Utbildningsort: 
Kungsbacka
Längd: 
93 veckor
Poäng: 
1 700
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 8, 2022
Anmälningskod: 
GRS-VOU-2204-KA

Extramaterial

Undersköterska - Yrkesfilm Arbetsförmedlingen