Fastighetstekniker automatisering påbyggnad (Göteborg) | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Arbetar du som fastighetstekniker idag, men behöver mer kunskap i hur hantera automatiserade tekniska system i fastigheter samt hur programmera styrsystemen? Är du arbetssökande fastighetstekniker och behöver mer kunskap i hur hantera automatiserade tekniska system i fastigheter samt hur programmera styrsystemen? Ja, då kan denna utbildning vara något för dig.


Viktig information

Undervisning sker mellan 1600-1830 en dag i veckan. Mellan tillfällena får du arbetsuppgifter att lösa via lärplattform.
Det är en fördel att ha B-körkort när du söker arbete.
 

Utbildningens innehåll

Du får fördjupade kunskaper om automatiserade tekniska system i fastigheter och sambanden mellan dessa.
Du får träna på att mäta ventilations- och vattenflöden, tolka mätvärden och tillämpa dessa på lämpligast sätt
Du fär lära dig hur uppbyggnad och funktion hos olika programmerbara styrsystem ser ut. Exemeplvis kompakta och modulära plc (programmable logic controller), distribuerade styrsystem, PAC (programmable automation controller), programmerbara reläer samt styrningar med persondatorer.
Du får grundläggande programmeringsteknik och programmering av programmerbara styrsystem.
 

Utbildningen leder till

Du rustar dig inför den tekniska utvecklingen inom fastighetsbranschen som sker snabbt med ökad digitalisering som resultat. Det finns flera möjligheter att studera vidare och arbetsmarknaden är god.   
 

Kostnader för eleven

Utbildningen är kostnadsfri, men du får själv stå för böcker, övriga läromedel samt skyddskläder, ca 2000 kr.
 

Studiebesök

Du har möjlighet att göra studiebesök på skolan för att träffa lärare, elever och se skolans lokaler. Kontakta goteborg@movant.se innan.
 

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Minst 15 % av utbildningstiden ska vara apl. apl-perioden kommer att ligga i slutet av andra perioden.
 

Studieperioder

2022-04-04--2022-07-01
2022-07-04--2022-11-25
 

Antagning

Informationsmöte:
Om du blir erbjuden plats blir du kallad till informationsmöte där du får reda på schema samt information om utbildningen.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.


Övrig information

Plats för utbildningen: Hildedalsgatan 4, Göteborg
Utbildningsanordnare: Movant AB
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning Göteborg Stad
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk
- Matematik

Fastighetstekniker automatisering är en påbyggnadsutbildning. För att tillgodogöra dig innehållet måste du ha följande förkunskaper:

- Arbetat inom branschen som fastighetstekniker motsvarande 100 % under ett år.

Du behöver bifoga arbetsgivarintyg med tydliga start- och slutdatum samt omfattning i procent. Arbetsgivarintyget ska vara daterat och signerat av arbetsgivaren eller löneadministratör på företaget.

eller

Slutfört följande kurser på gymnasial nivå:
- Mät- och reglerteknik
- Mät- och styrteknik
- Programmerbara styrsystem
- Distribuerade styrsystem

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
 

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
 

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.
 

Kurser: 

Informationsteknik i fastighetsförvaltning FAFINF0 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Fastighetsautomation 1 FAIFAS01 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Fastighetsautomation 2 FAIFAS02 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o... Orienteringskurs studieplanering KGYORI11A50 50 Programmerbara styrsystem MÄTPRR0 100 https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-o...

Yrkesvux

Yrkesvux innebär att du läser till ett yrke och utbildningen sker i huvudsak på skola

Information om utbildning

Yrkesområde: 
VVS och Fastighet
Utbildningsort: 
Göteborg
Längd: 
34 veckor
Poäng: 
450
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 8, 2022
Anmälningskod: 
GRY-FAP-2204-GG