IT-support och servicedesktekniker | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Intresserad av IT, service och teknik?
Med den här utbildningen till IT support- och servicetekniker får du de kompetenser som krävs för att på ett professionellt sätt arbeta med ärenden i en teknisk IT-miljö.

Utbildningens innehåll
Utbildningens innehåll består på ett antal gymnasiala kurser som ingår bland annat i El- och Energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik. Kurser och innehåll har noga valts ut i nära samarbete arbetslivet.
Efter utbildningen kommer du bl a. erhålla kunskaper och färdigheter i:
- ITIL
- Servertjänster i nätverksmiljö
- Microsoft Server 2016
- Katalogtjänsten Microsoft Active Directory
- Operativsystemet Windows 10
- Användarsupport i e-posttjänsterna Exchange och Office 365
- Felsökning, användarsupport, ärendehanteringssystem och dokumentation
- Övervakning, backup och återställning
- Hård- och mjukvaruinstallationer, SCCM
- Nätverksäkerhet

Utbildningen leder till
Utbildningen leder till  kompetens som IT-supporttekniker där huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge användare IT-support onsite, via telefon, mejl och remote på 1-2:nd line nivå.

Utbildningen ska även leda till att du utvecklar din förmåga att möta och kommunicera med kunder och uppdragsgivare på ett serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt. Du ska ges möjlighet att utveckla din förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt samt att dokumentera ditt arbete. Utbildningen kommer varvas med praktiska och laborativa moment med teoretiska moment.

För att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll bör du behärska det svenska och engelska språket i tal och skrift samt ha god datorvana.

Viktig information
Datavana är en fördel.
Undervisning med i huvudsak engelskspråkig lärare kan förekomma.

Kostnader för eleven
Kurslitteratur  1000 - 1500 kr. Eventuella ytterligare kostnader kan förekomma för den som vill certifiera sina kunskaper, vilket är frivilligt.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte före antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kurs- och antagningsbesked
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på att din apl-plats kan ligga långt från din bostad.

Apl-perioder
APL-perioden är åtta veckor sammanhängande och genomförs under hösten 2020.

Plats för utbildningen
Mölndal.
Campus Mölndal,  Göteborgsvägen 19 (Möllan).
APL kan förekomma på annan ort.

Utbildningsanordnare
Campus Mölndal

Ansvarig vuxenutbildning
Mölndal Stad

Studieperioder
2020-01-07--2020-06-26
2020-08-10--2020-11-06
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
- Svenska eller svenska som andraspråk
- Engelska

Handlingar som skall bifogas ansökan
Bifoga kopior på dina betyg från grund- eller gymnasieskolan (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen till din ansökan. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift godtas ej.

Om du inte har möjlighet att styrka dina kunskaper med betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i den kommun som ansvarar för den utbildning du har som förstahandsval (se utbildningsbeskrivningen).

Borttappade originalbetyg
Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.

Yrkesvux

Yrkesvux innebär att du läser till ett yrke och utbildningen sker i huvudsak på skola

Information om utbildning

Yrkesområde: 
El och Energi
Utbildningsort: 
Mölndal
Längd: 
38 veckor
Poäng: 
900
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
onsdag, november 6, 2019
Anmälningskod: 
GRY-IST-2001-ML