Säljare inom E-handel (Göteborg) | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

E-handel ligger i tiden! Handelsbranschen har gått igenom stora förändringar den senaste tiden och efterfrågan av proffsiga säljare med kunskap inom E-handel blir bara större och större.


Viktig information

Säljare inom E-handel vänder sig till dig som har som målsättning att arbeta med försäljning på nätet. Du kan ha erfarenhet från handelsbranschen, ha en gymnasial handelsutbildning sedan tidigare eller vara helt ny inom området. Det är viktigt att du har god datavana och t.ex är van vid att handskas med sociala medier.
 

Studieform

Gruppundervisning med distansinslag. Du har lektioner ca 1-2 dagar i veckan i skolan och resten av studierna sker på egen hand hemma via datorn eller i skolans studiehall där det finns tillgång till handledare och datorer.
Utöver lektioner i skolan kommer du också att vara på APL(Arbetsplatsförlagt lärande) Se nedan. Detta betyder att en större del av din tid kommer att vara styrd av dina studier.
 

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av kurserna Affärsutveckling och ledarskap, Praktisk marknadföring 1 och Näthandel 1 och 2.

Handel på nätet är oberoende av tid och plats, alltid tillgänglig och därmed ett effektivt och resurssnålt sätt att sälja varor och tjänster. Utbildningen E-handel omfattar försäljning av både varor och tjänster och ger en möjlighet att få kunskap om affärsutveckling, lönsamhet och kundens förväntan vid handel online. Efter utbildningen kommer du att ha kunskap om hur du kan anpassa medieval, kundmötet och kommunikation utifrån kundens behov.
 

Utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta som säljare inom E-handel.
 

Kostnad för eleven

Ca 2600 kr för litteratur.
 

Studiebesök

För studiebesök och frågor om utbildningen kan du ta kontakt med:
 
Maria Johansson, administratör/utvecklingsledare
Maria.johansson@moa-larcentrum.se
 
Hilda Curovac, rektor/verksamhetschef
Hilda.curovac@moa-larcentrum.se
 

Studieperioder

2022-04-04 - 2022-07-01 
2022-08-01 - 2022-09-09


Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.
 

Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.
 

Övrig information

Plats för utbildningen: Östra hamngatan 30-34, Göteborg
Utbildningsanordnare: Moa Lärcentrum
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.


Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.
 

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.
 

Yrkesvux

Yrkesvux innebär att du läser till ett yrke och utbildningen sker i huvudsak på skola

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Handel och Administration
Utbildningsort: 
Göteborg
Längd: 
19 veckor
Poäng: 
420
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 8, 2022
Anmälningskod: 
GRY-EHL-2204-GG