Hitta utbildning | GRVUX

 

Sista ansökningsdag i den ordinarie ansökningsperioden till de yrkesutbildningar som erbjuds med start i augusti har passerat. Antagningsbesked kommer att finnas på sökandes studerandekonton den 24:e eller 25:e juni. Observera att antagningsbesked till lärlingsutbildningar skickas separat och vid andra tillfällen, då dessa utbildningar har andra datum för sista ansökan och kursstart.
 
Utbildningar som är öppna för ansökan visas alltid nedan. Just nu går det att ansöka till ett antal lärlingsutbildningar. Information om ev. efteranmälan till augustistaren kommer att läggas ut på facebook när vi vet mer om det. I oktober öppnar den ordinarie ansökan till utbildningarna som erbjuds med start i januari. 
 
Lagen om ny möjlighet till uppehållstillstånd för vissa ensamkommande, den nya gymnasielagen, trädde i kraft den 1 juli 2018. Du som bor i Göteborgsregionen och har fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för gymnasiala studier har möjlighet att läsa en yrkesutbildning genom GRvux, även om du saknar de sista fyra siffrorna i ditt personnummer. För att göra en ansökan behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i den kommun du bor. Kontaktuppgifterna hittar du här.
 

Prata gärna med studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för att få tips och råd om vilka utbildningsmöjligheter som är tillgängliga och lämpliga för dig. 

 

Gilla och följ GRvux på www.facebook.com/grvux! Där hittar du alltid senaste nytt om de regionalt sökbara yrkesutbildningarna för vuxna i Göteborgsregionen.

Hitta utbildning