Hitta utbildning | GRVUX

 

Utbildningar att ansöka till 
Nu har ansökningsperioden för januaristarten 2022 öppnat! Du kan söka utbildningar från den 29e september till den 26e oktober 2021. Välkommen med din ansökan!
Planerade starter 2022 (med reservation för förändringar)

  • Januari: ansökningsperiod 2021-09-29 -- 2021-10-26
  • April: ansökningsperiod 2022-01-12 -- 2021-02-01
  • Augusti: ansökningsperiod 2022-04-06 -- 2022-05-03
  • Oktober: ansökningsperiod 2022-08-10 -- 2022-08-30

Efteranmälan

Efteranmälan till oktoberstarten 2021 har öppnat den 18/10 och beräknas vara öppen i ca 2 -3 veckor om det finns platser kvar att söka.

 

Om det finns utbildningsplatser och/eller reservplatser kvar efter att den ordinarie ansökningsperioden är slut läggs dessa ut för efteranmälan. Antagning sker löpande och de som är snabbast med att skicka in kompletta ansökningar, som visar att de är behöriga, blir erbjudna plats på utbildningen i fråga. Ansökan stängs när samtliga platser har fyllts. Observera att det i samband med efteranmälan kan vara kort tid mellan ansökan, antagning och utbildningsstart. 

 

Under perioden kan utbildningar tas bort som sökbara om platserna fylls. Likaså kan fler utbildningar läggas ut för efteranmälan om det kommer återbud från elever som har antagits eller om antagna elever uteblir från utbildningsstarten. Vi rekommenderar dig som är intresserad av att börja studera, att hålla koll på denna sidan löpande under efteranmälansperioden. 
 

Yrkesförare och körkortstillstånd
Vill du bli yrkesförare och jobba med att köra buss eller lastbil?! Yrkesförarutbildningarna återkommer ofta i utbudet. Vi rekommenderar dig att snarast möjligt skaffa körkortstillstånd då väntetiden hos transportstyrelsen i regel är 3-6 veckor och många sökande hinner inte ordna med blanketter, läkarbesök och körkortstillstånd inom ramen för ansökningsperioden. Då kan du enkelt skicka in en komplett ansökan när ansökningsperioden har startat och på så vis öka dina chanser att bli antagen. Körkortstillstånden är giltiga i 5år.
Du kan läsa mer och ansöka om körkortstillstånd via följande länk: https://www.transportstyrelsen.se/korkort
 

Studievägledning
Prata gärna med studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för tips och råd om vilka andra utbildningar du skulle kunna ansöka till eller för att lägga upp en individuell studieplan utifrån dina behov och önskemål. Du hittar kontaktuppgifterna i sidfoten, längst ner på sidan, eller om du klickar på kontaktfliken ovan. 
 

Senaste nytt 

Gilla och följ GRvux på www.facebook.com/grvux! Där hittar du alltid senaste nytt om de regionalt sökbara yrkesutbildningarna för vuxna i Göteborgsregionen.

Hitta utbildning