Introduktion - Hitta utbildning | GRVUX

 

Utbildningar att ansöka till 
Nu har ansökningsperioden för utbildningar till augustistarten stängts.
Ansökningsperiod för oktoberstarten är 11e augusti - 31a augusti.
 

Efteranmälan

Under efteranmälan kan du söka utbildningar med enstaka kvarvarande platser/reservplatser. Ansökan stängs när samtliga platser har fyllts.

 

Efteranmälan till utbildningar som startar i augusti startar 2a augusti och pågår i ca 3 veckor. Då antagning till efteranmälan sker löpande behöver du ansöka snabbt om du är intresserad av att läsa en utbildning. Tänk även på att utbildningsstart kan vara i stort sett omgående om du blir antagen.

 

Under perioden kan utbildningar tas bort som sökbara om platserna fylls och utbildningar kan tillkomma om det kommer återbud från elever som har antagits. Så vi rekommenderar den som är intresserad att hålla koll på denna sidan löpande under efteranmälansperioden.
 

Yrkesförare och körkortstillstånd
Vill du bli yrkesförare och jobba med att köra buss eller lastbil?! Yrkesförarutbildningarna återkommer ofta i utbudet. Vi rekommenderar dig att snarast möjligt skaffa körkortstillstånd då väntetiden hos transportstyrelsen i regel är 3-6 veckor och många sökande hinner inte ordna med blanketter, läkarbesök och körkortstillstånd inom ramen för ansökningsperioden. Då kan du enkelt skicka in en komplett ansökan när ansökningsperioden har startat och på så vis öka dina chanser att bli antagen. Körkortstillstånden är giltiga i 5år.
Du kan läsa mer och ansöka om körkortstillstånd via följande länk: https://www.transportstyrelsen.se/korkort
 

Studievägledning
Prata gärna med studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för tips och råd om vilka andra utbildningar du skulle kunna ansöka till eller för att lägga upp en individuell studieplan utifrån dina behov och önskemål. Du hittar kontaktuppgifterna i sidfoten, längst ner på sidan, eller om du klickar på kontaktfliken ovan. 
 

Senaste nytt 

Gilla och följ GRvux på www.facebook.com/grvux! Där hittar du alltid senaste nytt om de regionalt sökbara yrkesutbildningarna för vuxna i Göteborgsregionen.